Overzicht

Optimale behandeling vroeg-stadium niet-kleincellig longcarcinoom

Julianne de Ruiter wint Onderzoeksprijs Harry Groen

  • 10 februari 2023

Julianne de Ruiter, PhD-student Longoncologie aan het NKI-AVL, heeft de Harry Groen-onderzoeksprijs gewonnen voor haar onderzoek Minimally invasive lobectomy versus stereotactic ablative radiotherapy for stage I nonsmall cell lung cancer.

Julianne de Ruiter en prof. dr. Harry Groen.
Beeld: NVALT

De Ruiter werd genomineerd door haar begeleider, chirurg dr. Koen Hartemink (AVL): ‘Julianne heeft laten zien dat het mogelijk is data uit bijna veertig Nederlandse en Belgische centra te verzamelen om inzicht te krijgen in de optimale behandeling voor de individuele patiënt met een vroegstadium niet-kleincellig longcarcinoom. Om dit doel te bereiken hebben we eerder een KWF-grant ontvangen en recent hebben we de resultaten geanalyseerd die Julianne tijdens de NVALT-studiedag heeft gepresenteerd. Julianne is te complimenteren met haar manier van samenwerken, haar doorzettingsvermogen, haar kritische blik en goed onderbouwde discussies en scherpe analyses, resulterend in het publiceren van de onderzoeksresultaten.’

Deze prijs voor de meest veelbelovende jonge onderzoeker op het gebied van longziekten ontving De Ruiter tijdens de NVALT-studiedag op 15 december 2022 uit handen van de naamgever, emeritus hoogleraar thoracale oncologie prof. dr. Harry Groen.